Wandelen en Fietsen

Natuurlijk Holte ligt in het Mooie Westerwolde.

Bij Groningen denk je aan uitgestrekte akkers, klei en een verre horizon. Maar Westerwolde is anders. Hier geen rechte lijnen, maar slingerweggetjes. Hier geen verre einders, maar intieme stukjes hei, bos en akkerland. Kronkelende beekjes en glooiingen in het landschap doen je bijna twijfelen: is dit echt Groningen?

Wandelen

In Westerwolde raak je nooit uitgewandeld! Het schitterende natuurgebied met haar prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen is één grote ontdekkingsreis. Je kijkt je ogen uit. Al wandelend maak je kennis met de veelzijdige landschappen die Westerwolde te bieden heeft. Tijdens je tocht hoor je de natuur en af en toe haar stilte. Ze laat je in alle rust genieten en ontdekken.

Westerwolde is niet voor niets hét wandelgebied van het Noorden. Al komt u een maand, dan kunt u nog iedere dag een andere wandelroute lopen. Kiest u een van de 39 wandelroutes https://westerwolde.groningen.nl/wandelen-in-westerwolde-2 van Stichting Wandelen in Westerwolde of wellicht gaat u ‘struinen’ door Wedde, een historische wandeling maken in Oudeschans of loopt u een van de lange afstand wandelroutes?

Net geopend het Wandelnetwerk Groningen

Beleef en geniet van de vele onontdekte landschappen van gemeente Groningen, Oldambt, Veendam en Noord-Groningen en het Westerkwartier door het nieuwe wandelnetwerk van ca. 2500 km.  De mooiste plekjes in het landschap zijn nu toegankelijk voor recreanten en toeristen. Via de 1128 knooppunten kun je zelf routes samenstellen en het landschap ontdekken.  http://wandelen.groningen.nl/wandelroutes/wandelnetwerk U kunt starten direct vanuit de caravan.

.

Fietsen

Fietsen door Westerwolde is één grote belevenis. Hier fiets je over kronkelende fietspaden en langs intieme stukjes hei of akkerland. Beekjes en voorzichtige glooiingen in het land worden afgewisseld door historische panden en gezellige dorpen. Voor wat meer avontuur is er volop vertier in het bos waar je geconcentreerd op de pedalen moet staan om de onverharde paden te trotseren. Fietsen door Westerwolde verveelt nooit!

Diverse Fietsroutes in Westerwolde

Speciaal voor fietsliefhebbers zijn er in Westerwolde diverse fietsroutes uitgezet. Deze fietsroutes gaan door het prachtige, afwisselende landschap en de mooie, gezellige dorpen. De lengte van de verschillende routes verschillen van 14 kilometer tot 47 kilometer. https://westerwolde.groningen.nl/fietsen/fietsroutes-in-westerwolde Er is voor iedereen een passende route. Voor wie geen genoeg krijgt van Westerwolde, kan de fietsroutes met elkaar combineren. Elke route laat mooie en bijzondere plekken zien, die deze veelzijdige omgeving rijk is. 

Fietsknooppunten

Direct vanuit de caravan kunt u starten met een route. Nummer 63 loopt langs natuurlijk Holte.

https://www.anwb.nl/fietsroutes/fietsknooppuntenplanner

Mountainbike

In Westerwolde Groningen kan je fantastisch mountainbiken  https://westerwolde.groningen.nl/fietsen/mtb-routes-westerwolde . Het mountainbikenetwerk van meer dan 200 km lengte behoort tot de langste van Nederland! Het netwerk bestaat uit 5 individuele MTB routes die onderling zijn verbonden.

De mountainbike routes zijn afwisselend. Soms een technisch, uitdagend parcours door bossen en over zandheuvels. Soms even recht op zitten en genieten van het afwisselende, charmante landschap; met bossen, heide, vennen, kanalen, sloten, beken, weilanden, akkers en houtwallen.